Bu qidalar xərçəng xəstəliyinə yoluxma riskini azaldır - MÜTLƏQ OXUYUN
Döş xərçənginin son illərdə görülmə sıxlığı artıb.
Metbuat.az xəbər verir ki, xüsusilə gənc qadınların yoluxma riski əvvəlki illərlə müqayisədə çoxalıb. Qadınlardan fərqli olaraq xərçəng, kişilərdə daha aqressiv inkişaf edir.
Bu xəstəlikdən qorunmaq üçün aşağıdakı qidalara üstünlük vermək lazımdır:
Qırmızı kələm: Xərçəngin düşməni kimi tanınan, fol turşusu zəngindir.
Turp: Xərçəngdən qoruyur. Xəstəliyin səbəb olduğu halsızlığı qarşısını alır.
Qırmızı istiot: Salatlarda və ya çiy olaraq istehlak edilməsi, xərçəngdən qoruyur.
Pomidor: Müalicənin olmasa olmazıdı. Xərçəng hüceyrələrin böyüməsini əngəlləyir.
Böyürtkən: Gündə 1 ovuc qədər yedikdə xərçəng riskini azaldır.
Loading...
Sağlamlıq
- Yaya qədər arıqlamağın ən asan yolu
- Koronavirus ömrü qısaldır - ARAŞDIRMA
- Qızılca ilə bağlı vəziyyət stabildir - TƏBİB
- Qızılca ilə bağlı xəbərdarlıq - Bu şəxslər ağır keçirir, ölümlə nəticələnir
- Məktəblərdə qızılcaya qarşı hansı tədbirlər görülür? - Nazirlikdən açıqlama
- Azərbaycanın bu rayonunda qızılca xəstəliyi yayılıb - Xəstəxanaya 60-a yaxın müraciət
Sizin üçün seçdik
İndi oxunanlar
Həftənin hitləri
- ANS-in keçmiş aparıcısı həmcinsi ilə nişanlandı - FOTO 998 dəfə oxunub
- İmtahanda yüksək bal toplayan Mələkxanım bu tanınmış şəxsin qızı imiş 976 dəfə oxunub
- Nar-dan xüsusi təklif: 10%-dək endirimlə smartfon! 965 dəfə oxunub
- Aytən Səfərova ağır qəzaya düşdü 964 dəfə oxunub
- Fransa Azərbaycandakı səfirini geri çağırıb 962 dəfə oxunub
loading...