Bu qidadan uzaq durun - Xərçəng ola bilərsiniz
Son araşdırmalar göstərir ki, insanlar həddən çox sosiska yedikdə, döş xərçəngi riski artır.
Mynews.az medicina.az-a istinadən bildirir ki, alimlər 260 mindən çox qadın üzərində araşdırma aparıblar. Döş xərçənginə tutulan qadınların əksəriyyətinin həftədə ən azı 2 dəfə sosiska yedikləri məlum olub.
Qeyd edək ki, son illər qırmızı ətin də xərçəng xəstəliyinə səbəb olduğu deyilirdi. Amma aparılan araşdırmalar bunun əksini göstərib. Bir sözlə, qırmız deyil, "preslənmiş ətlər" insan orqanizmi üçün ziyandır və həmin ətlər döş xərçəngi riskini artırır.
Loading...
Sağlamlıq
- Yaya qədər arıqlamağın ən asan yolu
- Koronavirus ömrü qısaldır - ARAŞDIRMA
- Qızılca ilə bağlı vəziyyət stabildir - TƏBİB
- Qızılca ilə bağlı xəbərdarlıq - Bu şəxslər ağır keçirir, ölümlə nəticələnir
- Məktəblərdə qızılcaya qarşı hansı tədbirlər görülür? - Nazirlikdən açıqlama
- Azərbaycanın bu rayonunda qızılca xəstəliyi yayılıb - Xəstəxanaya 60-a yaxın müraciət
Sizin üçün seçdik
İndi oxunanlar
Həftənin hitləri
- ANS-in keçmiş aparıcısı həmcinsi ilə nişanlandı - FOTO 978 dəfə oxunub
- İmtahanda yüksək bal toplayan Mələkxanım bu tanınmış şəxsin qızı imiş 948 dəfə oxunub
- Nar-dan xüsusi təklif: 10%-dək endirimlə smartfon! 938 dəfə oxunub
- Aytən Səfərova ağır qəzaya düşdü 937 dəfə oxunub
- Fransa Azərbaycandakı səfirini geri çağırıb 935 dəfə oxunub
loading...