Qanqalın bilmədiyimiz faydaları
Çoxumuz alaqanqal yemişik. Kənddə və ya yol qırağında və s. Amma bilmirik ki, onun nə kimi faydaları varmış.
Mynews.az alaqanqalın tərkibin və xeyirin sizlər üçün açıqlayıb.
Alaqanqal dibdən kəsilir, bıçaqla üstü təmizlənilir və yeyilir. Bu zamanlarda yeyilən bir bitkidir və 15-20 gündən sonra yemək olmaz. Çox dadlı olmasa da çox faydalıdır.
Alaqanqalda zəngin silimarin maddəsi vardır. Silimarin həm də alaqanqalın yaşıl hissəsində daha çox olur. Ona görə də köpdən əziyyət çəkənlər üçün çox faydalıdır. Həmçinin yaşıl alaqanqal öd ifrazını artırır, ağız acılığına və öd qatılığına da faydalıdır.
Dərilərində ləkələr olanlar zamanı itirmədən bol-bol yesinlər, öd və qaraciyərdən qaynaqlanan ləkələr üçün faydalıdır. Uşaqlarınıza da yedizdirin, vitamin və minerallarla zəngindir, yeni qan yaradır, böyrəkləri təmizləyir, böyrək daşları və sidik kisəsi iltihabı zamanı da faydalıdır.
Sağlamlıq
- Koronavirus ömrü qısaldır - ARAŞDIRMA
- Qızılca ilə bağlı vəziyyət stabildir - TƏBİB
- Qızılca ilə bağlı xəbərdarlıq - Bu şəxslər ağır keçirir, ölümlə nəticələnir
- Məktəblərdə qızılcaya qarşı hansı tədbirlər görülür? - Nazirlikdən açıqlama
- Azərbaycanın bu rayonunda qızılca xəstəliyi yayılıb - Xəstəxanaya 60-a yaxın müraciət
- Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir - Mədəniz çox yeməkdən partlaya bilər
Sizin üçün seçdik
İndi oxunanlar
Həftənin hitləri
- “Nar” ilə səyahətdə WhatsApp-da pulsuz yazış! 975 dəfə oxunub
- Emin Ağalarov söz verdi 975 dəfə oxunub
- Moskvada daha bir DƏHŞƏT 973 dəfə oxunub