Kartofu qabığını soyaraq bişirənlər - DİQQƏT!
Tərəvəzlərin qabıqlarını soymağa adət etmişik. Ancaq mütəxəssislərin fikrincə, bu, düzgün deyil. Çünki bəsləyici maddələrin əksəriyyəti məhz elə qabıqda toplanır.
Dietoloq Məri Ceyn Detroyer tərəvəz qabıqlarının faydalarını izah edib. Onun sözlərinə görə, xüsusilə də rəngli qabığa malik tərəvəzlər əsl lif mənbəyidirlər. Məsələn, xiyarın yaşıl qabığı antioksidan və K vitamini ilə zəngindir.
Kartofu qabığının faydaları
Kartofun qabığı isə kartofun özündən daha çox dəmir, kalsium, potasium, maqnezium, B6 və C vitamini ehtiva edir. Bu səbəbdən də Detroyer kartofu qabığı ilə birlikdə bişirməyi məsləhət görür.
Eyni zamanda, kartofun qabığındakı antioksidanlar sərbəst radikallarla mübarizə aparmağa yardımçı olur. Ürək xəstəliklərinin əsas səbəblərindən bir də məhz sərbəst radikalların artıqlığıdır.
İnsanların əksəriyyəti böcək preparatlarından qorxduğu üçün kartofun qabığını soymağa üstünlük verir. Detroyer kartofu yaxşı yumaqla bu problemi həll etməyi təklif edir.
Sağlamlıq
- Yaya qədər arıqlamağın ən asan yolu
- Koronavirus ömrü qısaldır - ARAŞDIRMA
- Qızılca ilə bağlı vəziyyət stabildir - TƏBİB
- Qızılca ilə bağlı xəbərdarlıq - Bu şəxslər ağır keçirir, ölümlə nəticələnir
- Məktəblərdə qızılcaya qarşı hansı tədbirlər görülür? - Nazirlikdən açıqlama
- Azərbaycanın bu rayonunda qızılca xəstəliyi yayılıb - Xəstəxanaya 60-a yaxın müraciət
Sizin üçün seçdik
İndi oxunanlar
Həftənin hitləri
- Rusiya Ukrayna şəhərlərini ballistik raketlərlə vurdu 1002 dəfə oxunub
- Faiq Ağayev: "Damlanın dəyişimini çox bəyənirəm" 963 dəfə oxunub
- Qəbələdə dəhşət: 18 yaşlı qız tövlədə özünü asdı 953 dəfə oxunub