Kimlər bu giləmeyvəni yeməməlidir? - Qarpızın törədə biləcəyi FƏSADLAR
Giləmeyvələrdən qarpızın yeyilməsinə çox az zaman qalıb.
Medicina.az xəbər verir ki, sağlamlıq cəhətdən faydalı olan qarpızdan diabet və qanlarında potasium çox olan xəstələrdən başqa hər kəs istifadə edə bilər. Amma çox istifadəsi zamanı bəzi problemlərlə üzləşmək mümkündür.
Bəs çox yeyilən zaman hansı zərərlərini görə bilərik?
Belə ki, uşaqlar çox yediyi zaman dərilərində qızarmalar yarana bilər.
Həddindən çox yemək həzmsizlik, şişkinlik, qaz və bulantıya yol aça bilər.
Tərkibindəki şəkər miqdarının çoxluğu ilə bağlı olaraq diabet xəstələrinə qarpızı çox yemək tövsiyə edilmir.
Qanda potasium miqdarını artırdığı üçün əzələ problemlərinə yol aça bilər. Bu səbəbdən qanlarında potasium çox çıxan xəstələrə qarpızı çox yemək məsləhət edilmir.
Sağlamlıq
- Koronavirus ömrü qısaldır - ARAŞDIRMA
- Qızılca ilə bağlı vəziyyət stabildir - TƏBİB
- Qızılca ilə bağlı xəbərdarlıq - Bu şəxslər ağır keçirir, ölümlə nəticələnir
- Məktəblərdə qızılcaya qarşı hansı tədbirlər görülür? - Nazirlikdən açıqlama
- Azərbaycanın bu rayonunda qızılca xəstəliyi yayılıb - Xəstəxanaya 60-a yaxın müraciət
- Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir - Mədəniz çox yeməkdən partlaya bilər
Sizin üçün seçdik
İndi oxunanlar
Həftənin hitləri
- “Nar” ilə səyahətdə WhatsApp-da pulsuz yazış! 939 dəfə oxunub
- Emin Ağalarov söz verdi 936 dəfə oxunub
- Moskvada daha bir DƏHŞƏT 936 dəfə oxunub