Kərəviz C vitaminiylə zəngindir.
SaqlamHeyat.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, xüsusilə yaşlı adamlarda xolesterolun düşməsinə kömək edir, xərçəng xəstəliyinin qarşısını alır, artrit ağrılarını yüngülləşdirir, bədəndə detoks təsiri yaradır, yüksək qan təzyiqini aşağı salır.
Ümumiyyətlə isə kərəviz müalicəvi əhəmiyyəti ilə sağlamlıq üçün ən faydalı bitkilərdən biri hesab olunur.
Bitkinin tərkibində çoxlu miqdarda asit, lif, fosfor, kalsium, maqnezium, dəmir, sodium, potasium, natrium, sink və kalium kimi mikroelementlərlə yanaşı, A, C, E, D, B6, B12, K qrup vitaminləriylə zəngindir.
Antioksidantlarla zəngin olduğuna görə, gün ərzində çox yeyilməlidir.
Orqanizmdən zərərli maddələri çıxarır. C vitamini baxımından çox zəngindir.
Orqanizmin karsinogenlərdən təmizlənməsini təmin edir.
Ağ qan hüceyrələrinin fəaliyyətini artıraraq, xərçəngin əmələ gəlməsinin qarşısını alır.
Qanı zərərli maddələrdən təmizləyir.
Kərəviz sağlam oynaqlar üçün də çox faydalıdır. Şişkinliyi və oynaq ağrılarını azaldır. Müntəzəm olaraq qidalanma zamanı kərəvizdən istifadə etməklə, damarları tutan xolesterolun miqdarını azaltmaq olar. Kərəviz ürək və damar xəstəlikləri üçün də faydalıdır.
Artıq çəkinin azalmasına kömək edir.
Baş ağrılarının keçməsinə səbəb olur. Kərəvizin toxumu urik turşusunun azalmasına köməkçi olur.
Böyrək daşlarının tökülməsinə şərait yaradır. Sidik qovucudur. Böyrək, sistit və bənzər xəstəliklərdə kərəvizdən istifadə olunur.
Revmatizm və artrit xəstəliklərinin müalicəsində müsbət təsir göstərir. Mədənin fəaliyyətinə, ürək və bağırsaqların yaxşı işləməsinə kömək edir.
Sərbəst radikalların verdiyi ziyanın qarşısını alaraq, orqanizmi şlaklardan təmizləyir.
Bu bitki, qanımızda olan "stress hormonu”nun miqdarını aşağı salır. Yuxunu normallaşdırır. Damarları genişləndirərək, qan dövranını yaxşılaşdırır.
Sinirləri gücləndirir.
SaqlamHeyat.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, xüsusilə yaşlı adamlarda xolesterolun düşməsinə kömək edir, xərçəng xəstəliyinin qarşısını alır, artrit ağrılarını yüngülləşdirir, bədəndə detoks təsiri yaradır, yüksək qan təzyiqini aşağı salır.
Ümumiyyətlə isə kərəviz müalicəvi əhəmiyyəti ilə sağlamlıq üçün ən faydalı bitkilərdən biri hesab olunur.
Bitkinin tərkibində çoxlu miqdarda asit, lif, fosfor, kalsium, maqnezium, dəmir, sodium, potasium, natrium, sink və kalium kimi mikroelementlərlə yanaşı, A, C, E, D, B6, B12, K qrup vitaminləriylə zəngindir.
Antioksidantlarla zəngin olduğuna görə, gün ərzində çox yeyilməlidir.
Orqanizmdən zərərli maddələri çıxarır. C vitamini baxımından çox zəngindir.
Orqanizmin karsinogenlərdən təmizlənməsini təmin edir.
Ağ qan hüceyrələrinin fəaliyyətini artıraraq, xərçəngin əmələ gəlməsinin qarşısını alır.
Qanı zərərli maddələrdən təmizləyir.
Kərəviz sağlam oynaqlar üçün də çox faydalıdır. Şişkinliyi və oynaq ağrılarını azaldır. Müntəzəm olaraq qidalanma zamanı kərəvizdən istifadə etməklə, damarları tutan xolesterolun miqdarını azaltmaq olar. Kərəviz ürək və damar xəstəlikləri üçün də faydalıdır.
Artıq çəkinin azalmasına kömək edir.
Baş ağrılarının keçməsinə səbəb olur. Kərəvizin toxumu urik turşusunun azalmasına köməkçi olur.
Böyrək daşlarının tökülməsinə şərait yaradır. Sidik qovucudur. Böyrək, sistit və bənzər xəstəliklərdə kərəvizdən istifadə olunur.
Revmatizm və artrit xəstəliklərinin müalicəsində müsbət təsir göstərir. Mədənin fəaliyyətinə, ürək və bağırsaqların yaxşı işləməsinə kömək edir.
Sərbəst radikalların verdiyi ziyanın qarşısını alaraq, orqanizmi şlaklardan təmizləyir.
Bu bitki, qanımızda olan "stress hormonu”nun miqdarını aşağı salır. Yuxunu normallaşdırır. Damarları genişləndirərək, qan dövranını yaxşılaşdırır.
Sinirləri gücləndirir.