Xarici mətbuatın məlumatına görə, xərçəngi əngəlləyən qidaların başında babalarımızın Orta Asiyada içdikləri buğda şirəsi gəlir. Klassik müalicə üsullarını rədd edən bütün həkimlərin ortaq iddiası buğda cücərtisi yeyilməsi və buğda şirəsi içilməsi yönündədir.
Pakistandakı Hanzakut şahzadəliyində xərçəngdən ölüm yoxdur.
Üstəlik Hanzakutlular acı badam və ərik tumunu yeyirlər və xərçəngə yoluxmurlar.
Buğda möhtəşəm bir xərçəng dərmanıdır. Buğda şirəsi xərçəngin qarşısını alır və bu vacib bir təbii xərçəng müalicə vasitəsidir.
Buğda otu bol xlorofil maddəsi xaric olmaqla 100-ə qədər vitamin, mineral və qida maddəsi daşıyır.
Təzə olaraq istifadə olunan buğda otu ilə eyni ağırlıqdakı portağaldan 60 dəfə daha çox C vitamini və eyni ağırlıqdakı ispanaqdan 8 qat çox dəmir movcud olmaqdadır.
Buğdanın bir başqa üstünlüyü isə qandakı toksinləri neytrallaşdıran maddələr təşkil etməsidir.
Duru oksigenlə dopdolu olan buğda otu təbiətin ən güclü anti-xərçəng olan "leatril" təşkil etməkdədir. Qızarmış ətlər və hisə verilmiş qidaların xərçəngəmələgətirən maddələr daşıdığı sübuta yetirilmişdir. (Yapon elm xadimi Nagivara tərəfindən)
Yapon elm xadimi Nagivara təzə buğda otunda bu maddəni təsirsiz hala gətirən fermentlər və amin turşuları aşkar olunmuşdur.
Buğda şirəsinin qəbulu isə:
Bir stəkan aşura buğdası, yaxşıca yuyub bir litrlik şüşə qaba qoyun. Üzərinə 3 stəkan xlorlu olmayan su əlavə edin.
Qabın ağzını bir tənziflə bağlayaraq sərin bir yerdə 24 saat saxlayırsınız. Bu ilk su istifadə olunmaz, atılar.
Qaba yenidən 3 stəkan su əlavə edilir. 24 saat saxlandıqdan sonra əmələ gələn yarı qazlı su içilmək üçün bir qaba tökülər.
Beləliklə bir stəkan aşura buğdasından qış aylarında gündə 5 dəfə, yayda isə gündə 3 dəfə şirə alınır.
Buğda şirəsinin dadı bəzilərinə ləzzətli gəlməyə bilər.
Bu təqdirdə hər şirə stəkanına bir C vitamini həbi əlavə olunarsa, ləzzətli bir içki ortaya çıxar.