Mynews.az axşam.az-a istinadən insanı tez qocaldan qidaları təqdim edir:
Həm yağlı, həm də ziyan - qızartma
Ət və tərəvəzləri qızardaraq yemək kökəlməyinizə, bədəninizin sallanmasına, dərinizin çirkli görünməsinə, qocalmasına gətirib çıxaracaq.
Mədənin düşməni qəhvə
Hazır satılan qarışıq qəhvənin tərkibində orqanizm üçün ziyan olan maddələr mövcuddur. Bu da mədə xorası yaradır. Buna görə də çalışın təbii qəhvə alıb dəmləyin.
Bütün xəstəliklərin səbəbi - şəkər
Tərkibində şəkər olan içkilər və qidalar bədəndəki proteyni yox edir. Dərini gözəlləşdirən, bədəni möhkəm saxlayan proteyn məhv olanda qocalma başlayır.
Xəmir xörəkləri
Bu cür qidalar orqanizmi qocaldan ilkin vasitədir. Xəmir xörəklərinin tərkibində karbohidratlar var ki, bu da orqanizmə ziyandır.
Marqarin yağları
Onun tərkibində təbii maddələr olmadığı üçün həzm olunmur. Bu da orqanizmdə yağın yığılmasına gətirib çıxarır.
Şəkərli tərəvəzlər
Bütün tərəvəzlər sağlam və faydalı deyil. Kök, qarğıdalı vitamin üçün yeyilə bilər. Amma həddindən çox yeyildikdə orqanizm üçün ziyandır. Bu tərəvəzlər insanı kökəldir.
Qazlı sular
Tez-tez istifadə edildikdə, aludəçilik yaradır. Tərkibində ziyanlı maddələr və şəkər var. Onun tərkibində olan maddələr bədəndəki kalsiumu məhv edir.