Balığın tıxı, başı və quyruğunu yeyin

952
Balığın tıxı, başı və quyruğunu yeyin

Balığın tıxı, başı və quyruğu, kalsium baxımından olduqca zəngin olduğuna görə istehlak edilməsi çox tövsiyə edilir.

Bədənin müqavimətini artırmaq üçün həftədə 2 dəfə omeqa 3 baxımından zəngin, sağlam zülal qaynağı olan balıq istehlakı əhəmiyyətlidir.

Mynews.az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, xüsusilə mövsüm keçidlərində sıx aralıqla balıq istehlak edilməsini təklif edən mütəxəssislər belə danışdılar: "Bədən müqavimətini artırmaq üçün həftədə 2 dəfə omeqa 3 baxımından zəngin, sağlam zülal qaynağı olan balıq istehlakı əhəmiyyətlidir. Retina, beyin hüceyrələrinin tam olaraq işləməsini təmin edir. Daxilindəki yüksək nisbətdə kalsium və fosfat məzmunu, oynaq ağrıları və dəri yumşaqlığına yaxşı təsir edir. Bundan əlavə, balığın tıxı, başı və quyruğu kalsium baxımından olduqca zəngindir. Xüsusilə hamiləlikdə və sümük əriməsində bunlar çox faydalıdır. Balığın zülalı heyvan mənşəli olduğu üçün bio faydalılığı, yəni bədən zülalına çevrilmə nisbəti çox yüksəkdir. Buna görə balıq böyümə, inkişaf və yeni toxuma istehsalı üçün lazımlı zülalın qarşılandığı ən fundamental qidalardan biridir. Yeni toxuma istehsalına ən çox ehtiyacı olan qrup isə böyümə dövründəki uşaqlardır. Balıqda olan omeqa 3 yağ turşuları, A və D vitaminlərinin yanında minerallar baxımından da zəngin olan balıqlar, sink, selenium və yod kimi bədən üçün lazımlı mineralları da saxlamaqdadır. Daha xoşbəxt və daha sağlam bir həyat üçün həftədə ən az 2 dəfə balıq istehlak edilməsini təklif edirik".   

Xəbər lenti