USD 1.70
EUR 1,8441
RUB 0.0175
BREND 78.91
Bakı

Bu qidalar xərçəng xəstəliyinə yoluxma riskini azaldır MÜTLƏQ OXUYUN

18:34 26.02.2018
Bu qidalar xərçəng xəstəliyinə yoluxma riskini azaldır MÜTLƏQ OXUYUN
18:34 26.02.2018

Döş xərçənginin son illərdə görülmə sıxlığı artıb.

Metbuat.az xəbər verir ki, xüsusilə gənc qadınların yoluxma riski əvvəlki illərlə müqayisədə çoxalıb. Qadınlardan fərqli olaraq xərçəng, kişilərdə daha aqressiv inkişaf edir.

Bu xəstəlikdən qorunmaq üçün aşağıdakı qidalara üstünlük vermək lazımdır:

Qırmızı kələm: Xərçəngin düşməni kimi tanınan, fol turşusu zəngindir.

Turp: Xərçəngdən qoruyur. Xəstəliyin səbəb olduğu halsızlığı qarşısını alır.

Qırmızı istiot: Salatlarda və ya çiy olaraq istehlak edilməsi, xərçəngdən qoruyur.

Pomidor: Müalicənin olmasa olmazıdı. Xərçəng hüceyrələrin böyüməsini əngəlləyir.

Böyürtkən: Gündə 1 ovuc qədər yedikdə xərçəng riskini azaldır.


Xəbər lenti