Bu qidalar xərçəng xəstəliyinə yoluxma riskini azaldır - MÜTLƏQ OXUYUN
Döş xərçənginin son illərdə görülmə sıxlığı artıb.
Metbuat.az xəbər verir ki, xüsusilə gənc qadınların yoluxma riski əvvəlki illərlə müqayisədə çoxalıb. Qadınlardan fərqli olaraq xərçəng, kişilərdə daha aqressiv inkişaf edir.
Bu xəstəlikdən qorunmaq üçün aşağıdakı qidalara üstünlük vermək lazımdır:
Qırmızı kələm: Xərçəngin düşməni kimi tanınan, fol turşusu zəngindir.
Turp: Xərçəngdən qoruyur. Xəstəliyin səbəb olduğu halsızlığı qarşısını alır.
Qırmızı istiot: Salatlarda və ya çiy olaraq istehlak edilməsi, xərçəngdən qoruyur.
Pomidor: Müalicənin olmasa olmazıdı. Xərçəng hüceyrələrin böyüməsini əngəlləyir.
Böyürtkən: Gündə 1 ovuc qədər yedikdə xərçəng riskini azaldır.
Sizin üçün seçdik
İndi oxunanlar
Həftənin hitləri
- Azərbaycanda xərçəng xəstəliyi niyə artır? 1046 dəfə oxunub
- 19 yaşlı qız qəfil vəfat etdi 1044 dəfə oxunub
- 19 yaşlı qız qəfil vəfat etdi 1008 dəfə oxunub
- Tanınmış fitnes zalının sahibi bıçaqlandı - VƏZİYYƏTİ AÇIQLANDI 1005 dəfə oxunub
- Ordumuzun mayoru vəfat etdi 1003 dəfə oxunub
loading...