Bu qidadan uzaq durun - Xərçəng ola bilərsiniz
Son araşdırmalar göstərir ki, insanlar həddən çox sosiska yedikdə, döş xərçəngi riski artır.
Mynews.az medicina.az-a istinadən bildirir ki, alimlər 260 mindən çox qadın üzərində araşdırma aparıblar. Döş xərçənginə tutulan qadınların əksəriyyətinin həftədə ən azı 2 dəfə sosiska yedikləri məlum olub.
Qeyd edək ki, son illər qırmızı ətin də xərçəng xəstəliyinə səbəb olduğu deyilirdi. Amma aparılan araşdırmalar bunun əksini göstərib. Bir sözlə, qırmız deyil, "preslənmiş ətlər" insan orqanizmi üçün ziyandır və həmin ətlər döş xərçəngi riskini artırır.
Sizin üçün seçdik
İndi oxunanlar
Həftənin hitləri
- Azərbaycanda daha bir zəlzələ oldu 1069 dəfə oxunub
- Dönərdən daha bir kütləvi zəhərlənmə - 18 nəfər xəstəxanalıq oldu 1067 dəfə oxunub
- Azərbaycanda xərçəng xəstəliyi niyə artır? 579 dəfə oxunub
- 19 yaşlı qız qəfil vəfat etdi 579 dəfə oxunub
- 19 yaşlı qız qəfil vəfat etdi 569 dəfə oxunub
loading...