Görmə qabiliyyətiniz zəifləyibsə, dərhal müalicəyə başlamaq lazımdır, gecikdirmək olmaz.
Publika.az xəbər verir ki, görmə qabiliyyətini yaxşılaşdıran təbii və təhlükəsiz təbii vasitələr mövcuddur. Bu yazıda oxucuları görmə qabiliyyətini yaxşılaşdıran 4 inqrediyentlərdən ibarət sadə reseptlə tanış etmişik.
İlk olaraq görmə qabiliyyətinin pisləşməsinin səbəblərinə baxaq:
İrsən;
Pis işıqlandırılmış otaqda mütaliə;
Kontakt linzalarla yatmaq;
Televizorun ekranına çox yaxın oturmaq;
Həddən artıq süni işıqlar: televizor, mobil telefon, kompüter və s;
Sarımsağın gözə faydaları
Bu reseptin əsas inqrediyenti sarımsaqdır. Çünki o, gözləri qoruyur, yaşla bağlı əmələ gələn makula degenerasiyasını və görmə problemlərini aradan qaldırır. Sarımsaq qan dövranını yaxşılaşdırır. O antioksidantlarla zəngindir.
Yüksək qan təzyiqi görmə qabiliyyətini pisləşdirir. Sarımsaq isə təzyiqə nəzarət etməyə kömək edir.
Amma sarımsağın görmə qabiliyyətini yaxşılaşdıran başqa xassələri də var. Məsələn, sarımsaq pis xolesterinə nəzarət edir. “Massachusetts Eye and Ear” tədqiqat qrupu və Harvard Tibb Məktəbinin apardığı araşdırmada məlum olub ki, pis xolesterin səviyyəsinin azalması degenerasiya inkişafı riskini azaltmağa kömək edə bilər.
Araşdırmada makula degenerasiyası olan 23 nəfər iştirak edib. Onlar xolesterin səviyyəsini azaldan dozada preparat qəbul edib.
Xəstələrdə xolesterin səviyyəsinin azalması ilə bərabər tor qişasının altında olan yağlı çöküntülərin itməsi də müşahidə olunub.
Göz xəstəliklərinin müalicəsi üçün sarımsaqdan necə istifadə etməliyik?
Sutkalıq doza – acqarına iki diş sarımsaq.
Axşam sarımsağı doğrayıb bir stəkan suya qoyun və səhər mayeni için.
Sarımsaq çayı da gözlər üçün olduqca effektlidir. Bunun üçün iki diş sarımsağı bir fincan qaynaq suya əlavə edin. Ac qarnına və ya yatmazdan əvvəl için.
Qırx gün sonra bir müddət fasilə edə və sonra yenidən müalicə kursuna başlaya bilərsiniz.
Sarımsaqdan daha bir resept
Tərkibi:
10 xörək qaşığı təmiz bal
3 diş sarımsaq
4 ədəd limon
200 ml soyuq kətan yağı (o təbii ərzaq mağazalarında və internetdə satılır)
Hazırlanması:
Sarımsaqları təmizləyib doğrayın və bankaya tökün. Üzərinə qabığı soyulmuş və doğranmış limonu, bal və kətan yağını əlavə edin və taxta qaşıqla yaxşıca qarışdırın.
Qarışığı soyuducuda saxlayın. Əsas yeməkdən öncə 1 çay qaşığı bu cövhərdən istifadə edin.