Giləmeyvələrdən qarpızın yeyilməsinə çox az zaman qalıb.
Medicina.az xəbər verir ki, sağlamlıq cəhətdən faydalı olan qarpızdan diabet və qanlarında potasium çox olan xəstələrdən başqa hər kəs istifadə edə bilər. Amma çox istifadəsi zamanı bəzi problemlərlə üzləşmək mümkündür.
Bəs çox yeyilən zaman hansı zərərlərini görə bilərik?
Belə ki, uşaqlar çox yediyi zaman dərilərində qızarmalar yarana bilər.
Həddindən çox yemək həzmsizlik, şişkinlik, qaz və bulantıya yol aça bilər.
Tərkibindəki şəkər miqdarının çoxluğu ilə bağlı olaraq diabet xəstələrinə qarpızı çox yemək tövsiyə edilmir.
Qanda potasium miqdarını artırdığı üçün əzələ problemlərinə yol aça bilər. Bu səbəbdən qanlarında potasium çox çıxan xəstələrə qarpızı çox yemək məsləhət edilmir.
1
Dövlət Vergi Xidmətinin Aparatının strukturu dəyişib
562 dəfə oxunub
2
Nazir “Napoli” - “Qarabağ” oyununu stadiondan izləyib
535 dəfə oxunub
3
Təhsil infrastrukturu yenilənməyə davam edir - FOTOLAR
511 dəfə oxunub
4
Polkovnik faciəli şəkildə öldü
507 dəfə oxunub
5
Şəhid hərbçinin övladı faciəli şəkildə öldü - TƏFƏRRÜAT
498 dəfə oxunub