Mynews.az
MƏNİM XƏBƏRLƏRİM

Qanı qatılaşdıran 5 qida – 40 yaşından sonra yemək olmaz

Qanı qatılaşdıran və qanın dövranını pozan, bununla da ürək-damar problemlərinə yol açan qidalar vaxtından əvvəl ölümə səbəb olur.

Mynews.az medicina.az-a istinadla xəbər verir ki, rusiyalı dietoloq Darya Samoylova ciddi qan qatılaşdırıcı 5 qidanı açıqlayıb.

Bu cəfəri, banan, paxlalılar, qızarmış kartof, kərə yağıdır.

40-45 yaşdan sonra, xüsusən kişilər bu qidaları çox az yeməlidir.

Cəfəridə olan yüksək miqdarda K vitamini qanı sürətlə qatılaşdırır.

Kovid xəstələri də sağalandan 1 ay sonraya kimi müddətdə belə bu qidalardan uzaq dursa yaxşıdır. Çünki kovid özü qanda qatılaşmanı artırır.

Whatsapp

Sizin üçün seçdik

Həftənin hitləri

loading...