Qanı qatılaşdıran 5 qida – 40 yaşından sonra yemək olmaz
Qanı qatılaşdıran və qanın dövranını pozan, bununla da ürək-damar problemlərinə yol açan qidalar vaxtından əvvəl ölümə səbəb olur.
Mynews.az medicina.az-a istinadla xəbər verir ki, rusiyalı dietoloq Darya Samoylova ciddi qan qatılaşdırıcı 5 qidanı açıqlayıb.
Bu cəfəri, banan, paxlalılar, qızarmış kartof, kərə yağıdır.
40-45 yaşdan sonra, xüsusən kişilər bu qidaları çox az yeməlidir.
Cəfəridə olan yüksək miqdarda K vitamini qanı sürətlə qatılaşdırır.
Kovid xəstələri də sağalandan 1 ay sonraya kimi müddətdə belə bu qidalardan uzaq dursa yaxşıdır. Çünki kovid özü qanda qatılaşmanı artırır.
Loading...
Sağlamlıq
- Azərbaycanda meymunçiçəyinə qarşı vaksinasiya məcburi olacaq?
- Yaya qədər arıqlamağın ən asan yolu
- Koronavirus ömrü qısaldır - ARAŞDIRMA
- Qızılca ilə bağlı vəziyyət stabildir - TƏBİB
- Qızılca ilə bağlı xəbərdarlıq - Bu şəxslər ağır keçirir, ölümlə nəticələnir
- Məktəblərdə qızılcaya qarşı hansı tədbirlər görülür? - Nazirlikdən açıqlama
Sizin üçün seçdik
İndi oxunanlar
Həftənin hitləri
- Körpəyə siqaret verib şəklini paylaşanlara - RƏSMİ REAKSİYA 949 dəfə oxunub
- Azərbaycanda meymunçiçəyinə qarşı vaksinasiya məcburi olacaq? 80 dəfə oxunub
- Bu gün 132 mindən çox uşaq birinci sinfə gedəcək 79 dəfə oxunub
- Hüququ bitirən şəxs mərc oyunlarına görə özünü asdı - FOTO 77 dəfə oxunub
- Şuşa, Xankəndi və Xocalıda tədris bərpa olunur 75 dəfə oxunub
loading...