Qanı qatılaşdıran 5 qida – 40 yaşından sonra yemək olmaz

Qanı qatılaşdıran və qanın dövranını pozan, bununla da ürək-damar problemlərinə yol açan qidalar vaxtından əvvəl ölümə səbəb olur.
Mynews.az medicina.az-a istinadla xəbər verir ki, rusiyalı dietoloq Darya Samoylova ciddi qan qatılaşdırıcı 5 qidanı açıqlayıb.
Bu cəfəri, banan, paxlalılar, qızarmış kartof, kərə yağıdır.
40-45 yaşdan sonra, xüsusən kişilər bu qidaları çox az yeməlidir.
Cəfəridə olan yüksək miqdarda K vitamini qanı sürətlə qatılaşdırır.
Kovid xəstələri də sağalandan 1 ay sonraya kimi müddətdə belə bu qidalardan uzaq dursa yaxşıdır. Çünki kovid özü qanda qatılaşmanı artırır.
Loading...
Sağlamlıq
- Nazirlikdən uşaqlar arasında yayılan virusla bağlı - AÇIQLAMA
- Qanı qatılaşdıran 5 qida – 40 yaşından sonra yemək olmaz
- Yaşı 40-dan aşağı olanlarda qəfil ölümün səbəbləri - Həkim açıqladı
- Həkimlərdən koronavirusla bağlı xəbərdarlıq - Əgər boğazınız ağrıyırsa...
- Sınaqlarda tarixdə ilk dəfə bütün xəstələr sağaldılar - Xərçəngin dərmanı tapıldı
- Azərbaycanda “Meymun çiçəyi” virusuna yoluxan var? - AÇIQLAMA
Sizin üçün seçdik
İndi oxunanlar
Həftənin hitləri
- Qeyri-sabit, yağıntılı hava şəraiti bu tarixədək davam edəcək 960 dəfə oxunub
- "WhatsApp"da daha bir özəllik - Səs yazılarını paylaşmaq və dinləmək mümkün olacaq 955 dəfə oxunub
- Övladı məktəbə gedən valideynlərin NƏZƏRİNƏ 953 dəfə oxunub
- Məşhur aktrisa əri haqda yayılan xəyanət iddialarına son qoydu 923 dəfə oxunub
- Bakı-Ağstafa-Bakı marşrutu üzrə əlavə qatar reysləri təyin edildi 910 dəfə oxunub
loading...