Son dövrlər insanlar təbii qidalardan uzaqlaşaraq getdikcə daha çox qatqılarla dolu qablaşdırılmış məhsullara üstünlük verirlər.
Mynews.az xəbər verir ki, bu məhsulların praktikliyi və cəlbedici görünüşü diqqət çəksə də, onların sağlamlıq üçün potensial təhlükə mənbəyi olduğu unudulmamalıdır.
Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, marketlərdən alınan bu məhsulların etiketləri çox zaman diqqətdən kənarda qalır. Halbuki həmin etiketlərdə qeyd olunan kodlar, yəni “E” indeksli qatqılar insan sağlamlığına ciddi zərər verə bilər. Kodların hər birinin öz mənası var. Onlar rəngləndirici, durulaşdırıcı, eyni zamanda həcm verici funksiyasını daşıyır.
Ətraflı videoda:
1
“Qarabağ” İtaliyada “Napoli” ilə qarşılaşacaq
568 dəfə oxunub
2
İlham Əliyev Kəlbəcər Şəhəri Günü münasibətilə paylaşım edib
555 dəfə oxunub
3
Dövlət Vergi Xidmətinin Aparatının strukturu dəyişib
554 dəfə oxunub
4
Nazir “Napoli” - “Qarabağ” oyununu stadiondan izləyib
528 dəfə oxunub
5
“Erməninstana verdiyim 12 xal insanlıq idi” - Samirə Əfəndi
523 dəfə oxunub